Træ er levende og træ er tradition

Træ er ikke bare træ. Træ er levende og har struktur. Det er strukturen, der har betydning for kvaliteten af træet, og dermed også dets anvendelsesmuligheder. Them Savværk køber primært Douglas, der oprindelig vokser i de store skove i Nordamerika. Vi har valgt at fokusere på Douglastræ, fordi det har en stor anvendelighed, en høj kvalitet og er smukt at se på og let at arbejde med, ligesom det har en lang holdbarhed.

Douglas: Hårdt træ, formstabil og smukke lyse farver.

Douglas er en nåletræsvariant og et stykke hårdt træ, der udover sin smukke lyse farve er kendt for sine flotte harmoniske åretegninger. Det kan bruges til stort set alle formål, og er yderst formstabil. Det er let at montere og arbejde med, da træet holder sin form og ikke slår sig fx i forbindelse med tørring. Bøjningsstyrken er høj, og stiller ingen specielle krav i forhold til konstruktion og montering.

Douglas er velegne til stort set alle træopgaver både indenfor og udenfor som f.eks. sheltere, bålhuse, tag-, gavl- og sidebeklædning, borde, bænke, kompostbeholdere, terrasser, plankeværk, osv.